< Till bloggens startsida

You Look Up To The Sky



Här packas det för fullt. Idag åker jag till Väsby och planerar att stanna där i en vecka. Känns skönt att få träffa mamma lite mellan hennes jobbpass och ha nära till mina Väsbytjejer. Idag blir det dock en dag med brorsorna som det känns som att jag inte har träffat på hur länge som helst. Nu ska jag bara klä på mig och bestämma om jag ska dra med datorn eller bara hårddisken och sen promenera iväg till bussen. Vi hörs!

Whenever I'm With You



Vilken kväll! Gårdagen var helt underbar! På något härligt sätt så mår jag alldeles utmärkt idag. Förutom att så fort jag lägger ner huvudet någonstans så håller jag på att somna. Började i alla fall gårdagen med att åka till Sumpan och Rissne och mötte upp finaste Martina. Vi köpte hårfärg och promenerade hem till Tobias. Där färgade vi mitt hår två gånger utan resultat så det som skulle bli en ny ombre blev ungefär ingenting. Sen när Tobias och Ketter hade kommit så blev det middag. Falukorv och makaroner, lyxmiddag. Ellinor kom dit också och efter lite fördrink så drog vi in till stan och Klubb Onsdag. På vägen mötte vi upp min kära rödtott också. Busig som hon är skulle hon försöka ta sig in på klubben trots att hon inte fyller år förrän i oktober. Tyvärr kom hon inte in men vi andra hade en riktigt trevlig kväll. Drinkar, snack, skratt, dans, Donken och nattbussen hem. Kan inte bli mycket bättre. Idag är jag ju då trött som in i... Så ska gå och lägga mig snart trots att klockan bara är halv tio. Imorgon bär det av mot Väsby.

You Gotta Cut Loose, Footloose

Så sjukt jävla taggad!!

A Line Across The Sky



Nu är städandet klart! Äntligen. Nu får det minsann bli en film och efter det måste jag kolla ut vad jag ska ha på mig imorgon. Känns som att det kommer bli en ganska sen kväll..

Time For Some Cleaning



Två på min fina Martina från förra veckan

Idag satsar jag på städning för hela slanten! Har bara inte lyckats starta ännu.. Planeringen är i alla fall att både köra en riktigt ordentlig städning på mitt rum och sen en städning på badrummet. Sånna där tråkiga saker som bara måste göras ibland..

P.S. I Love You



All I know is, if you don't figure out this something, you'll just stay ordinary, and it doesn't matter if it's a work of art, or a taco, or a pair of socks! Just create something... new, and there it is, and it's you, out in the world, outside of you, and you can look at it, or hear it, or read it, or feel it... and you know a little more about... you. A little bit more than anyone else does... Does that make any sense at all? 

Details In Life


Color In Black And White



Två bilder på mig av Martina från förra veckan

Idag mår jag topp-topp-i-topp-topp (fråga mig inte var det kom i från..)! Allt som har med ordet sjuk är som bortblåst, förutom den huudvärk som har spökat lite. Jag åkte i väg till Kista med min härliga Emilia. Det införskaffades bland annat ett par svarta jeans och massa information om Harry Potter. Sedan bar det hem igen och ikväll blir det film för hela slanten. Det kanske slinker in lite Supernatural också, sånt vet man ju aldrig.

Är förövrigt sjukt taggad till på onsdag. Då är det utgång som gäller! Nu när man har fyllt 18 och allt.

Midsommarhelgen



Nu är jag tillbaka i civilisationen. Efter tre dagar med sol, vind, regn, midsommar, födelsedag, god mat, fika i överflöd, lekar, fotografering, fotboll och golf. Tyvärr avslutades helgen med att jag blev sjuk så i går kväll låg jag mest i sängen och kunde knappt röra mig men nu mår jag i alla fall bättre. Enligt mina medicinska beräkningar borde jag vara frisk imorgon eller senast på tisdag.

Nu ska jag nog titta på en film och sen ska jag sova. Hoppas ni har haft en mysig midsommar! 

In My Reflection



Tyvärr har jag inte hunnit redigera några bilder från igår. I alla fall inga andra än sådana här "behind the scenes"-bilder. Så ni får hålla ut med de här bilderna så länge. Idag har jag mött upp mamma inne i stan. Det blev middag, en tidigt födelsedagspresent och lite glass. Väldigt mysigt. Presenten blev dessutom ett par skor som vi gick och köpte. Ett par kilklackar så att jag (snart) inte längre behöver ha ångest över att jag inte kan gå i klackar.

Imorgon åker jag iväg till stugan. Är borta till lördag eller söndag. Vi får se dock om jag orkar fixa ihop några inlägg eller om det kommer vara totaldött tills jag kommer tillbaka. Det får bli en liten överraskning åt er. Jag kommer nog inte kunna blogga där uppifrån i alla fall eftersom internet är ganska lika med noll.

Nu ska jag kolla lite serie och sen sova! God natt!

A Girl's Best Friend



Idag blev det en fotosession inne i stan. Jag stod både bakom och framför kameran, brukar bli så när Martina är med. Dock ser jag ju ut som en femtonåring på typ alla bilder.. Syns verkligen inte att jag fyller arton på fredag.

Nu ska jag antingen kolla på film eller Supernatural, har inte bestämt mig än. Kanske båda?

Obsessed

Har gått och blivit helt besatt av att kolla på Supernatural. Serien är ju hur gammal som helst och jag har ju sett ett och annat avsnitt då och då när de har gått på tv. Men nu har jag börjat från avsnitt 1, säsong 1 och arbetar mig framåt. Riktigt mysigt egentligen nu när det inte är det bästa vädret utomhus. Så nu ska jag göra lite te och sen titta på ett avsnitt till!

Berusade Kyssar Och Berusande Närhet


Rain On The Window


 

Bilderna vägrar lägga sig så som jag vill ha dem..

 

Ja, sommarlov och spöregn. Just nu känns det ganska passande, bra och mysigt. Jag behöver inte känna någon ångest för att jag spenderar dagen inomhus, med film och serier och med en jag-myser-och-skiter-i-hur-jag-ser-ut-outfit. Så nu ska jag titta på serier.

 


Dimma Och Skratt I Sommarnatten

 

Nu är jag riktigt trött efter en mycket trevlig kväll. Mycket snack, skratt, god mat och ypperligt trevligt sällskap. Som sagt var det kul att se mina kompisar från olika håll lära känna varandra. De verkade komma bra överrens i alla fall, så det blir nog inga problem om det blir fler sådana här tillfällen.

 

Men nu är jag jättetrött så jag ska nog gå och sova!


You Need Me, I Don't Need You

 

Just nu springer jag runt och städar för fullt på mitt rum. Eller ja, inte just nu i sekunden eftersom jag skriver men ni förstår. Blir galen på mig själv för att jag tillåter mig själv att lägga saker överallt och låter allt damm samlas i hörnen så att när jag väl städar så är det jättemycket som ska göras..

 

Ikväll är det tjejmiddag med mina bästa, mysigaste och underbaraste tjejer som gäller. Ser fram emot att se mina vänner från olika håll stråla samman och lära känna varandra. Det blir nog hur mysigt som helst. Måste komma ihåg att ta fram kameran så att alla tar massa bilder.

 

Nu ska jag fortsätta städa och förbanna alla dammråttor


What Doesn't Kill You Makes You Stronger

Här om dagen fick jag höra något jag inte hade förväntat mig, trots att jag kanske borde sett tecknen som fanns. Jag tänker inte skriva rakt ut vem som sa vad eller vad jag svarat och hej och hå men känner att jag måste skriva av mig. Det var något som verkligen högg rakt in mellan skulderbladen. Något man inte under några omständigheter vill höra, speciellt inte av någon man kallade sin vän. Jag är medveten om att den personen det här handlar om kanske läser och då är det upp till den personen om den vill fortsätta läsa eller sluta här. 

 

Det var längesen jag blev så chockad och så, åtminstone tillfälligt, sårad. Jag mådde för ett tag både psyiskt och fysiskt dåligt. Men någonstans där nere på botten fanns det ljus. För en stund lurade mig mörkret och sa att nästan alla mina vänner hade vänt mig ryggen, att jag helt plötsligt stod nästan själv. Själv i en värld som redan innan skakade. Men jag hittade ljuset, jag hittade mina vänner. Och det var inte bara en vän utan flera. 

 

Jag har inte så himla många vänner. Jag har aldrig haft många vänner. Men när världen blir mörk så finns alltid mina vänner där för mig. Med hjälp av mina vänner så märkte jag att det här behövde inte hålla mig nere på botten. Det här kunde höja mig och med hjälp av mina vänner så tog jag mig där ifrån, mycket snabbare än jag trodde var möjligt. Jag kanske, tyvärr, förlorade en eller två vänner på det här. Det är synd och smärtar. Men jag tar mig ur även det här, jag ska inte fastna. Och vänner räknas i kvalitet, inte kvantitet.

 

Under det senaste halvåret har jag gått igenom väldigt mycket. Väldigt mycket som har varit jobbigt och satt djupa avtryck i mitt liv, mitt beteende och hela min personlighet. Jag har ändrats något ofantligt. Jag har varit nere på botten och vänt alldeles för många gånger. Men jag har tagit mig igenom det och varje gång kommit ut som en något starkare människa. Det ska jag göra även den här gången. Det här kommer bara vara ännu en erfarenhet, ännu ett ärr som bara visar att jag var starkare än det som försökte skada mig. 

 

Det kommer blir bra. Kanske inte just nu. Kanske inte idag. Eller imorgon. Men det kommer blir bra.


Ibland Är Livet För Jävligt.

Jag förväntade mig inte de här

Jag är glad

Jag är ledsen

Jag ville veta

Jag ville inte veta

Tankar som snurrar

Världen som snurrar

Söker efter ett stöd i tillvaron


The Final Countdown





Imorgon är det över. Imorgon är sista dagen i tvåan på gymnasiet. Nu är det bara ett år kvar. Det känns som att tiden rinner som sand mellan fingrarna och snart har all sand runnit bort. Snart är det dags att lämna skolan och för en tid skaffa ett skitigt skitjobb bara för att åtminstone lite pengar ska rulla in på kontot. Jag har åldersnoja fast det faktiskt bara är arton som jag fyller nästa fredag. Men arton känns ju som en himla viktig ålder. Jag blir myndig. Om mindre än två veckor blir jag myndig. Om tio dagar kommer alla räkningar till mig. Om tio dagar är jag hur samhällets synvinkel såkallad vuxen. Själv vet jag att jag aldrig kommer bli riktigt vuxen, eller jag hoppas att jag aldrig blir vuxen. Jag vill kunna leva även om att leva innebär att ha tre barn och en man. Jag vill kunna göra det jag vill, jag vill kunna göra helt impulsiva saker utan att alltid tänka mig för först. Jag vill kunna bestämma mig mitt på dagen att nu åker vi iväg på äventyr. Jag vill att mitt liv ska vara ett äventyr. Men än så länge är jag bara i slutet av andra året på gymnasiet. Det gäller att leva i nuet och njuta av allt som händer här och nu. Men jag kan inte hjälpa att ändå noja mig lite för framtiden. Men det kanske hör till? Imorgon är det i alla fall avslutning och sen har jag en lång och skön sommar framför mig. Som jag har längtat!

Kvällspromenad

Jaha, så gick jag inte och la mig i tid idag heller. Jag hade ju då tänkt gå och lägga mig tidigt eftersom jag har varit jättetrött hela dagen men istället slutade det med att jag vid åtta gick ut på promenad med Soldat istället. Soldat är Emilia för er som inte vet. Men nu ligger jag i alla fall i sängen och ska sova. Blir kanske några minuters läsning först men sen så.

God natt!


Dagen Med Stort D



Vilken underbart härlig helg. Hela helgen hade fokus på lördagen men redan på fredagen packade hela familjen in sig i bilen och så begav vi oss mot Linköping. Där bosatte vi oss på Scandic. Det blev pizza- och kebabmiddag ute eftersom det var smockat av studenter i restaurangen på hotellet. Eftersom jag fick eget hotellrum, mysigt, blev kvällen kanske någon timme längre än den borde men det kan man inte alltid hjälpa.

Lördagen var dagen med stort D. Dagen jag har laddat upp för i två veckor nu. Jag har inte tränat någonting den här veckan bara för det här. Klockan åtta, efter en snabbvända vid hotellfrukosten, hoppade vi in i bilen och drog ner till Motala. Där skulle jag, Katta och Lina cykla Tjejvättern! Åh fy vad kul/skönt/härligt det var! En jätteskön bana, trots Ombergsbacken som är en säkert 300 meter lång backe uppför i etapper. De första åtta milen var inga problem alls. De två sista milen var ett helvete dock, då började krafterna tryta men viljan höll i sig och jag kämpade som aldrig förr. Efter fyra timmar och sex minuter (aktiv cykeltid, så omkring fyra och en halv timme med depå-stopp) och med tio mil i benen cyklade jag över mållinjen. Jag är skitnöjd och idag känner jag av i lår, rumpa, knän, nacke och huvud men det var så värt det!

Efter att ha gått och lagt mig vid kvart i tio gick jag upp vid halv nio i dag och åt en riktig hotellfrukost utan att behöva tänka på vad som inte skulle vara bra att äta när man ska cykla i flera timmar. Gott! Sedan begav vi oss hemåt igen. Ikväll blir det nog en ganska tidig kväll tror jag, jag är riktigt trött.

Nästa år blir det halvvättern!


Porten Till En Annan Värld



Vilken härlig dag. Började dagen med lite såkallad teambuilding i skolan, i ungefär två och en halv timme. Sedan åkte jag hem och efter en liten andra lunch så tog jag en promenad ner till biblioteket. Åh vad jag älskar böcker och bibliotek! Det är ett så härligt lugn att tyst gå mellan bokhyllorna som är sprägdfyllda med böcker om andra platser, världar och historier. Det är så mysigt att sitta och läsa, man blir så rofylld. Fick med mig fyra böcker från biblioteket så ska nog läsa lite ikväll tror jag. Har fixat lite med cykeln idag också för imorgon styr vi ner mot Linköping och en natt på hotell innan det är tjejvättern på lördag. Tagga!

6:e Juni



Idag blev det nationaldagsfirande inne i stan med mamma och mormor. Vi tog en sväng till slottet och tittade på medaljutdelande/vaktparad, åt lunch på en restaurang där maten inte smakade någonting, satt på kajen vid slussen, lekte turister i vår egen stad och åkte sightseeing-båt, såg en jättefin segelbåt, fikade utanför Fotografiska och på vägen hem njöt jag av att det doftade sommarregn, våt asfalt och nyklippt gräs. På det hela taget en väldigt bra och mysig dag. Ångrar dock att jag inte hade kameran med mig, men det är sånt som händer.

Sommar, Vänner Och För Lite Sömn



En liten bild som inte har något med inlägget att göra, men som får mig att sakna sommaren något otroligt

För ungefär en timme sedan kom jag hem från Elin efter en trevlig middag och sedan en massa mysprat och skratt. Jag har så underbara vänner! Nu är jag skittrött och har (som vanligt) varit uppe alldeles för länge. Imorgon är det nationaldag, vilket betyder: ingen skola. Därför blir det istället till att träffa mamma och mormor. Men innan dess ska jag försöka kravla mig upp ur sängen vid 06.00 eftersom då står Venus framför solen, något som inte händer igen förrän om 100 år ungefär. Så nu ska jag sova.

God natt!

Impulsresa

Jag hade tänkt spendera eftermiddagen och en del av kvällen i sängen med penna och papper. Men jag övergav pennorna. Nu sitter jag på pendeln på väg till Väsby. Ikväll blir det middag med Väsby-tjejorna för att återigen glädjas över att Linnea är hemma. Mysigt!

Tyvärr vill ju inte mobilen ladda upp någon bild..


Nytt

Skaffade en helt ny design. Som ni ser. Var riktigt trött på den gamla. Gillade att det var stora bilder men de kändes nästan för stora så nu har jag minskat ner allt och fått det mer stilrent. Jag gillar det, i alla fall för tillfället!

Tyvärr är ju alla gamla bilder alldeles för stora och blir då avklippta men jag orkar inte sitta och göra om alla inlägg, ni får leva med det helt enkelt.

Livets Kontraster



Det är stört, häftigt och jobbigt vilka kontraster det finns i livet. Igår stod jag på en flygplats sprängfylld av glada och förväntansfulla känslor. Idag stod jag på en kyrkogård och grät tills jag inte såg mer och tills världen omkring mig bara kändes tyst och avlägsen. Det är häftigt hur världen med bara några timmars mellanrum kan upplevas på så olika sätt. Hur den en stund kan vara glad, lycklig och underbart härlig och en annan stund kan vara sorgsen, mörk och smärtsam. Jag tycker det är häftigt, även om det samtidigt är oerhört jobbigt, att vara med om de här svägningarna och kontrasterna. Jag kan fortfarande minnas den glada utmattning jag kände igår när jag gick och la mig. Sedan känner jag den oförståeligt sorgsna trötthet som tynger mig idag. Jag glädjs inte över de kontraster som livet för med sig men de är häftiga att uppleva.

Just nu består mitt liv mycket av de här kontrasterna, varje dag börjar med att känna av om det är en bra eller dålig dag. Är jag glad eller ledsen idag? Kommer jag skratta mig genom dagen eller mest vara tyst? Och man kan inte göra mer än att försöka göra det bästa av varje dag. Ta en dag i taget. En dag vaknar man och känner att nu är det bättre. Just nu går det inte, men en dag kommer jag kunna gå vidare också från det här.

De är häftiga, de där kontrasterna. De är inget jag önskar någon annan men de är häftiga.

Tillägnat Linnea, Välkommen Hem







Rent tekniskt är de här bilderna inte särskilt bra. De flesta är suddiga av för långa slutartider och de är fulla av alldeles för mycket gula nyanser. Men känslorna i motiven är så sjukt härliga! Idag överraskade jag, Elin, Elin och Cassi, Linnea när hon kom hem från Kenya. Senast vi träffade henne var ett halvår sedan, ett halvår! Totalt har vi under det senaste året behövt sakna henne i 9,5 månader. 271 dagar. 6 504 timmar. 390 240 minuter. 23 414 400 sekunder. Det är sjukt lång tid. Nu är hon  ÄNTLIGEN hemma! Fy fan vad vi har saknat dig!

En och en halv timme innan planet landade anlände vi till Arlanda. Den en och en halv timmen flöt på otroligt snabbt. Vi hade ju ändå redan väntat i sex månader så de där sista minuterna var inte så långa. Däremot halvtimmen när vi på helspänn stod och väntade på att lilla blonda Linnea skulle komma ut genom dörröppningen, den var oändlig. På den där halvtimmen hann jag sätta på och stänga av kameran säkert fyra gånger. Jag hann tro att Linnea kom säkert sju gånger. Hjärtat travade på några extra slag varje minut. Blodet rusade runt i kroppen. Var och varranan minut hade jag gåshud över hela kroppen av förväntning. Sen kom hon gående genom dörren. Den känslan att se en så saknad vän, efter den tiden, det är obeskrivligt. Obeskrivligt härligt! Tio minuter fick vi se henne, krama henne och återigen höra hennes underbara röst. Sedan lämnade vi henne till hennes familj, i alla fall för ikväll. Men de två timmar av väntan på flygplatsen var så värda den blicken av förvåning när hon såg oss och de varma kramarna och glädjetårarna och de underbara känslorna som utbröt i de tio minuter vi fick träffa henne.

Linnea. Trots att vi kanske inte står varandra närmast så ska du veta att du betyder mycket! Du skulle bara veta hur glad jag blev när jag såg dig igen. Du skulle bara känt den spänning och förväntan som vi alla fyra kände innan du kom. Linnea. Välkommen hem! Du är otroligt älskad och har varit så saknad! Välkommen!

NollTvåFyrtioEtt

Här sitter jag klockan tjugo i tre en lördagsnatt i juni. Fast man kan ju knappast tro att det är juni med tanke på vilket äckligt väder vi har. Längtar tillbaka till värmen vi hade för någon vecka sen.. Imorgon ska jag egentligen upp tidigt för att först hjälpa till med en flytt och sen ska jag, Elin, Elin och Cassi iväg och göra en liten rolig sak. Men nu ska jag sova!

RSS 2.0